Karhutalon löytyminen


Talven mittaan kuljimme näytöissä etsimässä uutta kotia. Kymmenelle hengelle kotia etsiessä kriteerinä hinnan ja kunnon ohella oli:

-vähintään kuusi makuuhuonetta
-riittävästi neliöitä takaamaan kaikille oma tila
-esteettömyys
-persoonallisuus
-lyhyt ja turvallinen koulumatka

Ei varmaan yllätä kun sanon ettei kuuden makuuhuoneen taloja montaa Espoosta löytynyt. Vastaan tuli useitakin yli kolmensadan neliön linnoja, joissa kuitenkin saattoi olla vain kolme ikkunallista makuuhuoneeksi sopivaa tilaa. Iso osa neliöistä oli kellareissa, elokuvateattereita, punttiksia ja bändihuoneita.  Eräs välittäjä kuvaili dilemmaa ”espoolaisiksi elintasoneliöiksi, joita ei ole asumista varten suunniteltu”.

Kaikista kohteista Karhutalo oli se yksi ja ainoa joka kaikista tuntui heti oikealta. Makuuhuoneita oli valmiina neljä. Yksi makkari lisää rakentui entisestä vaatehuoneesta ja toinen lämpimästä varastosta. Talo on yksikerroksinen, joten eläminen on helppoa rollaattorin käyttäjälläkin. 60-70-luvun rakennus viehättää silmää. Isot ikkunat moneen suuntaan saavat valon tulemaan sisälle sateisenakin päivänä.







Uima-allas on hauska lisä. Jos sen käyttö joskus hiipuu niin huoneelle voidaan keksiä muutakin käyttöä. Lapsille se on valtava ilon aihe, ja muillekin mukava bonari. Osalle uima-allas voi olla ihan kuntouttava elementti.






Keittiön ja ruokahuoneen yhteydessä on tilava kylmiö. Näin isossa taloudessa on vaikea keksiä millainen jääkaappi olisi riittävä, kylmiö pelastaa monessa tilanteessa. Keittiölle tekisi mieli jotain tehdä, työtila tulee loppumaan kesken.






Kirjastossa on puusepän paikalleen rakentama kirjahylly. Onneksi on, sillä kaikissa kolmessa taloudessa on paljon kirjoja ja lukijoita. Kirjastoon saa mukavan oleilu/lukunurkan.



Olohuone on tilava. Huoneessa on isot sisäpihalle antavat ikkunat.



Vessoja on kaksi. Molemmat ihan siistejä. Jos se tuntuu liian vähältä niin vaikka suihkuhuoneeseen voi jossain vaiheessa rakentaa yhden lisää.




Kodinhoitohuone on alunperin ollut talon sauna. Toisella puolella huonetta on vielä suihkukaappi. Suihku toimii vähän huonosti, ja oikeastaan koko kodinhoitotilan järjestystä täytyy vielä ajan kanssa miettiä. Laskutilaa on vähän.




Piha on tosi iso ja kiertää talon ympäri. Pihalla kasvaa omenapuita, alppiruusuja ja monia eri sipulikukkia.



Kommentit

Suositut tekstit